Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM) tarafından Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde bulunan; Halkla İlişkiler, Basın, Hasta-Çalışan Hakları ve Güvenliği, Otelcilik, Disiplin Birimi çalışanları ile bağlı sağlık tesislerinde bu birimlerden sorumlu Başhekim/Başhekim Yardımcılarına yönelik olarak organize edilen “Halkla İlişkiler Eğitimi”nin Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi eğitim salonunda gerçekleştirilen tören ile kapanışı yapıldı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi öğretim üyeleri, Prof.Dr. M. Nurdan Taşkıran, Doç.Dr. Onur Bekiroğlu, Yrd.Doç.Dr. Recep Yılmaz ve Yrd.Doç.Dr. Mevlüde Nur Erdem tarafından verilen otuz saatlik eğitim, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri; Uzm.Dr. Dursun Mehmet Mehel, İdari Hizmetler Başkanı; Dr. Yılmaz Dündar, Mali Hizmetler Başkanı; Dr. Ramazan Taşdemir ve Tıbbı Hizmetler Başkanı;   Uzm. Dr. Mehmet Çelebi’nin katılımıyla gerçekleşen törenle sona erdi.

“Halkla ilişkiler kavramı ve sağlık kurumlarında halkla ilişkiler, sağlık kurumlarında halkla ilişkiler planlaması ve örgütsel yapılanma, halkla ilişkilerin uygulama alanları ve sağlık kurumu örnekleri, halkla ilişkiler ortam ve araçları, halkla ilişkiler yazarlığı ve yazı türleri, haber toplama ve yazma teknikleri, bülten ve basın bülteni yazımı, röportaj teknikleri, basın makalesi oluşturma, gazete, dergi, megapaper, kitap, el kitabı, broşür, el ilanı, doğrudan postalama ve diğer yazılı araçlar, etkili sunum teknikleri ve meta iletişim ve kurumsal tanıtım yazarlığı” konularında eğitim alan yetmiş iki katılımcıya OMÜSEM Katılım Belgeleri verildi.