Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nin sosyal sorumluluk kapsamında gerçekleştirdiği “Mandala Workshop”una Öğretim Görevlisi Mustafa Türkmen ile Samsun Meslek Yüksekokulu Mimari Dekoratif Sanatlar Programı öğrencileri ve özel sektör çalışanları katıldı.

Bireyin duygularını dışarıya yansıtma aracı olarak bilinen mandala, küçük paçaların birleşimiyle bütünün görülmesini böylece bireyin farkındalığının artması ve konsantrasyonunu sağlamasında etkili olması Workshop’un yoğun ilgi görmesine neden oldu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Bedi Banu Damcı tarafından verilen Workshop’ta katılımcılar, mandala hakkında bilgi edinmenin yanı sıra mandalanın nasıl yapıldığını eğlenerek öğrendiler.