OMÜ Kurupelit Kampüsü Sürekli Eğitim Merkezi (UZEM Binası Giriş Katı) Kurupelit Kampüsü 55200 Atakum, Samsun TÜRKİYE

Çocuk Resimleri Analizi Ve Psikolojik Resim Testleri Kursu

23.02.2021

UZAKTAN EĞİTİM/ONLİNE

Eğitimci: Dr. Öğr. Üyesi Sultanberk HALMATOV (Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi)

Tarihi: 03-04 Nisan 2021 (Cumartesi/Pazar)

Süre: 2 gün / 20 saat

Saat: 09.00-12.45, 14.00-19.45

Ön Kayıt İçin Son Başvuru Tarihi: 26 Mart 2021 Cuma

Kesin Kayıt Tarihleri: 29-30 Mart 2021

Bireysel Katılım Ücreti: 750-TL (KDV dahil)

İrtibat Telefonu: 0. 362. 457 60 45 – 0. 362. 312 19 19 / 46 45

E-mail: omusem@omu.edu.tr

Amaç: Katılımcıların, resimler aracılıyla çocuğu tanıma, anlama, yorumlama bilgi ve becerisine sahip olmalarına katkı sağlamaktır. Bu eğitimi alan kişiler, çocuklarla daha kolay bir şekilde iletişim kurarak onların duygu ve düşüncelerini daha kolay bir şekilde anlayacaklardır.

İçerik: 

1. Gün: Çocuk Resimlerini Yorumlamak: Özellikle çocuklar ile çalışma sırasında resim tekniği ile çocuk hakkında bilgi almak oldukça yaygındır çünkü küçük yaşlarda çocuklar duygularını sözel olarak değil resim ile daha rahat ifade etmektedirler. Çocuğun resimlerinden onun iç dünyası ve büyüme süreci hakkında önemli bilgiler alınabilir. 

Bir İnsan Çiz Testi: “Bir İnsan Çiz” testi, çocuğun zihinsel gelişimi hakkında bilgi verdiği gibi çocuğun ruhsal durumu hakkında da değerlendirme yapıyor. Bu testi uygulayarak; çocuğun korkuları, kaygıları, benlik gelişimi, saldırganlık düzeyi, sosyal ve ruhsal gelişimi gibi birçok konuda önemli ipuçları almak mümkündür. 

Aile Resmi Testi: Maurice Porot tarafından geliştirilen ve psikanalitik verilere dayanan projektif bir resim testidir. Temel amacı, çocuğun ailesi ile olan çatışmalarını açığa çıkarmaktır. Test için gerekli olan malzemeler; kâğıt, kalem, silgi ve boya kalemleridir. 

Hayali Hayvan Çiz Testi: Hayali hayvan çiz testi projektif kişilik testidir. 1970 yılında Rus psikolog Maja Zaharovna Dukarevich tarafından geliştirilmiştir. Her ne kadar geliştirdiği yıl 1970 olsa da 1990 yılında yayınlanmaya ve kullanılmaya başlamıştır. Rusya ve Avrupa’da oldukça yaygın olarak kullanılan bu test Türkiye’de henüz bilinmemektedir. 

2. Gün: Kaktüs Çiz Testi: Çocukların ve yetişkinlerin genel duygusal durumu ve saldırganlık dürtülerinin yönü ve şiddeti hakkında bilgi almak amacıyla Rus psikolog Marina Aleksandrovna Panfilova tarafından 2000 yılında geliştirilmiştir. 4 yaş ve üzeri çocuklara uygulanabilir. Uygulamak için gerekli materyaller, A4 kâğıdı ve kurşun kalemdir. İsteğe göre renkli kalemler de kullanılabilir.

Ev-Ağaç-İnsan Çiz Testi: Bu test en çok kullanılan projektif testlerden biridir. 1948 yılında Amerikalı psikolog John Buck tarafından geliştirilen test hem çocuklara hem de yetişkinlere bireysel veya grup halinde uygulanabilmektedir.

Eğitim İçin Gerekli Araç ve Gereçler: 

1. A4 kağıdı

2. Kurşun kalem

Ön Koşul: Psikolog, Psikolojik danışman, Sosyal hizmet uzmanı, Çocuk gelişimci, Psikiyatri hemşiresi, Aile danışmanı, Özel eğitimci ve bu bölümlerde okuyan 4. sınıf öğrencisi olmak.

Kimler Katılabilir: 

  • Psikologlar
  • Psikolojik danışmanlar
  • Sosyal hizmet uzmanları
  • Çocuk gelişimciler
  • Psikiyatri hemşireleri
  • Aile danışmanları
  • Özel eğitimciler ve bu bölümlerde okuyan 4. sınıf öğrencileri katılabilir.
  • Programa katılmak isteyen katılımcıların, ilgili telefonu arayıp veya sem.omu.edu.tr adresinde yer alan online kayıt formunu doldurarak ön kayıt yaptırmaları gerekmektedir. 
  • Yeterli başvuru sağlandığı takdirde katılımcılarla iletişim kurulacaktır. Katılımcıların, kesin kayıt için eğitim ücretini, kurs programının adını yazarak ilgili hesaba yatırmaları gerekmektedir. 

Alıcı Adı: OMÜ Sürekli Eğitim Merkezi

Banka Adı: Ziraat Bankası

Şube Adı: Ondokuz Mayıs Üniversitesi Şubesi

Şube Kodu: 1479

Hesap Numarası: 9712395–5047        

IBAN: TR 450001001479097123955047

  • Kurs programına kayıt yaptırdıktan ve program başladıktan sonra programdan ayrılan veya kurs programıyla ilişiği kesilen katılımcıya ödediği ücret geri ödenmez.

Kesin Kayıt Sırasında İstenilen Belgeler:

  • OMÜSEM Kayıt Formu 
  • Banka Dekontu

(Dekontun ve OMÜSEM Kayıt Formunun kesin kayıt işlemi sırasında  omusem@omu.edu.tr  adresine mail olarak gönderilmesi gerekmektedir.)

  • Kurs programı sonunda, %80 devam şartını sağlayan katılımcılara “OMÜSEM Katılım Belgesi” verilecektir.

Bilgi Notu: Kurs programı, yaşadığımız pandemiden dolayı uzaktan eğitim formatında “online” olarak gerçekleştirilecektir. Katılımcılara, kesin kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra teknik bilgi ve destek sağlanacaktır. 

Çocuk Resimleri Analizi Ve Psikolojik Resim Testleri Kursu Ön Kayıt formu İçin Tıklayınız.

Hizmetlerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz: