AMOS İLE YAPISAL EŞİTLİK MODELLEMESİ EĞİTİM PROGRAMI (11-12 Aralık 2021)

16.10.2021

UZAKTAN EĞİTİM/ONLİNE

Eğitimci: Prof. Dr. Mehmet Ali CENGİZ

Tarihi: 11-12 Aralık 2021 (Cumartesi/Pazar)

Saat: 09.00-12.00, 13.00-16.00

Ön Kayıt İçin Son Başvuru Tarihi: 03 Aralık 2021 Cuma

Kesin Kayıt Tarihleri: 06-07 Aralık 2021

Amaç: Yapısal Eşitlik Modellemesi (YEM), faktör analizi ve regresyon analizlerinin birleşiminden oluşur ve gözlenen ve gizli değişkenleri içeren modellerin test edilmesinde kullanılan, çok değişkenli istatistiksel bir analizdir. YEM’in temel amacı; ölçeklerin yapısını veri ile doğrulamak ve bir veya birden fazla bağımsız değişken ile bir veya birden fazla bağımlı değişken arasındaki ilişkileri incelemektir. IBM® SPSS® AMOS; YEM analizleri için grafik temelli pratik bir istatistik programıdır. Bu eğitimin amacı; AMOS Programı vasıtasıyla gerçek veriler üzerinden doğrulayıcı faktör analizi ile yol analizinin nasıl yapılacağını, yorumlanacağını ve analiz sonuçlarının bilimsel bir araştırmada nasıl raporlanacağını öğretmektir.

• Yapısal Eşitlik Modellemesine (YEM) Giriş

• YEM’in Üstünlükleri

• Temel Kavramlar ve Varsayımlar

• YEM Türleri ve Modeller

• YEM’de Uyum İyiliği İndeksleri

• AMOS  Programı ve  Model Tanımlama

• Birinci Düzey Tek Faktörlü Doğrulayıcı Faktör Analizi

• Birinci Düzey Çok Faktörlü Doğrulayıcı Faktör Analizi

• İkinci Düzey Doğrulayıcı Faktör Analizi

• Örtük Değişkenli Yapısal Model Analiz (Latent Variable Structural Model)

• Aracılık (Mediation) Etkisine Dair Güncel Tartışmalar ve  Bootstrap Yöntemi

• AMOS ile Aracılı Model Testi

• Gözlenen Değişkenlerle Yol Analizi (Path Analysis with Observed Variables)

• AMOS ile Düzenleyici (Moderation) Model Testleri

• Çok gruplu analiz ve ölçüm denkliği sınaması

• Sonuçların Raporlanması

•Lisansüstü öğrenciler

•Akademisyenler

•Araştırmacılar

• Programa katılmak isteyen katılımcıların, ilgili telefonu arayıp veya sem.omu.edu.tr adresinde yer alan online kayıt formunu doldurarak ön kayıt yaptırmaları gerekmektedir.
  • Yeterli başvuru sağlandığı takdirde katılımcılarla iletişim kurulacaktır. Katılımcıların, kesin kayıt için eğitim ücretini, eğitim programının adını yazarak ilgili hesaba yatırmaları gerekmektedir.

• Eğitim programına kayıt yaptırdıktan ve program başladıktan sonra programdan ayrılan veya eğitim programıyla ilişiği kesilen katılımcıya ödediği ücret geri ödenmez.

•OMÜSEM Kayıt Formu

•Banka Dekontu

• Eğitim programı sonunda, %80 devam şartını sağlayan katılımcılara “OMÜSEM Katılım Belgesi” verilecektir.

Bilgi Notu: Eğitim programı, “online” olarak gerçekleştirilecektir. Katılımcılara, kesin kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra teknik bilgi ve destek sağlanacaktır.

Ön Kayıt Formu İçin Tıklayınız..