SAĞLIK BİLİMLERİNDE SPSS UYGULAMALI VERİ ANALİZİ EĞİTİM PROGRAMI (04-05 Aralık 2021)

16.10.2021

UZAKTAN EĞİTİM/ONLİNE

Eğitimci: Prof. Dr. Mehmet Ali CENGİZ

Tarihi: 04-05 Aralık 2021 (Cumartesi/Pazar)

Saat: 09.00-12.00, 13.00-16.00

Ön Kayıt İçin Son Başvuru Tarihi: 26 Kasım 2021 Cuma

Kesin Kayıt Tarihleri: 29 -30 Kasım 2021

Amaç: Bu eğitim programı istatistiksel bir paket program olan SPSS’e verilerin girilmesi, sağlık bilimlerinde kullanılan uygun istatistiksel analize karar verilmesi, söz konusu analizin gerçekleştirilmesi, sonuçların yorumlanması ve raporlanması süreçlerini aşamalı olarak öğretmeyi amaçlamaktadır. Bu eğitim programının katılımcıları, kendi akademik çalışmalarındaki temel istatistiksel analizleri herhangi bir yardım almaksızın gerçekleştirebileceklerdir. Eğitim programı; tüm sağlık alanlarından araştırmacılara temel istatistiksel bilgilerini arttırma ve analizlerini gerçekleştirme imkânı sunmayı amaçlamaktadır.

• Temel bilgiler

• SPSS menü ve araç çubukları

• Değişkenleri tanımlama

• Veri girişi yapma

• Betimsel istatistik

• Grafik ve görselleştirme

• Parametrik testler

• Pearson korelasyon testi ve yorumlama

• t testi ve yorumlama

• ANOVA testi ve yorumlama

• Parametrik olmayan testler

• Spearman testi ve yorumlama

• Mann Whitney U testi ve yorumlama

• Kruskal Wallis testi ve yorumlama

• Regresyon

• Kategorik veri analizi

• Tarama testleri

• Sağkalım analizi

• ROC analizi

• Güvenilirlik analizi

• Power ve örnek büyüklüğü

Ön Koşul: İstatistik ve bilgisayar konusunda bilgili olmak.

•Konuya ilgi duyan lisans öğrencileri

•Lisansüstü öğrenciler

•Akademisyenler

•Araştırmacılar

• Programa katılmak isteyen katılımcıların, ilgili telefonu arayıp veya sem.omu.edu.tr adresinde yer alan online kayıt formunu doldurarak ön kayıt yaptırmaları gerekmektedir.
  • Yeterli başvuru sağlandığı takdirde katılımcılarla iletişim kurulacaktır. Katılımcıların, kesin kayıt için eğitim ücretini, eğitim programının adını yazarak ilgili hesaba yatırmaları gerekmektedir.

• Eğitim programına kayıt yaptırdıktan ve program başladıktan sonra programdan ayrılan veya eğitim programıyla ilişiği kesilen katılımcıya ödediği ücret geri ödenmez.

•OMÜSEM Kayıt Formu

•Banka Dekontu

• Eğitim programı sonunda, %80 devam şartını sağlayan katılımcılara “OMÜSEM Katılım Belgesi” verilecektir.

Bilgi Notu: Eğitim programı, “online” olarak gerçekleştirilecektir. Katılımcılara, kesin kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra teknik bilgi ve destek sağlanacaktır.