OYUN TEMELLİ MATEMATİK ÖĞRETİMİ (Sınıf Öğretmenlerine Yönelik)

24.10.2022

Eğitimci:  Doç. Dr. Esen ERSOY

Eğitim Tarihi: 05 Kasım 2022 Cumartesi

Saat: 09.00-12.00

Ön Kayıt İçin Son Başvuru Tarihi: 31 Ekim 2022 Pazartesi

Kesin Kayıt Tarihleri: 01-02 Kasım 2022

Amaç: Matematik öğretiminde oyunsu süreçler ile etkililiği ve kalıcı öğrenmeleri artırmak. Ayrıca matematik dersine yönelik olumlu tutum geliştirmek.

İçerik: Katılımcıların sürece alışmaları, birbirlerini tanımaları, duyularını kullanabilmeleri ve uyum sağlayabilmeleri açısından ilk olarak lider tarafından belirlenen ısınma oyunları oynanacaktır. Isınma aşamasında oynanacak oyunlar grup dinamiğini sağlama açısından sonraki sürece olumlu katkılar sağlayacaktır. Isınma oyunlarından sonra matematik öğretiminde kullanılacak oyunlar ile devam edilecektir. Matematik öğretiminde farklı kazanımlara uygun olarak lider tarafından geliştirilen oyunlar “Şeklini Bul Oyunu, Tan Oyunu, Aynaçı, Tabu, Tombala…”gibi oyunlar belirlenmiştir. Sınıf öğretmenlerinin matematik dersinde kullanabilecekleri eğitici oyunlar ile öğrenme hedeflerine nasıl ulaşacakları öğretilecektir. Öğretmenlerin yaparak-yaşayarak öğrenme süreci içinde oyun temelli matematik öğretimini kullanmaları amaçlanmaktadır.

• Sınıf öğretmenleri

Ön Koşul:

• Sınıf öğretmeni olmak
  • Yeterli başvuru sağlandığı takdirde katılımcılarla iletişim kurulacaktır. Katılımcıların, kesin kayıt için eğitim ücretini, programının adını yazarak ilgili hesaba yatırmaları gerekmektedir.

• Programına kayıt yaptırdıktan ve program başladıktan sonra programdan ayrılan veya programla ilişiği kesilen katılımcıya ödediği ücret geri ödenmez.

• OMÜSEM Kayıt Formu
  • Banka Dekontu

• Program sonunda, %80 devam şartını sağlayan katılımcılara “OMÜSEM Katılım Belgesi” verilecektir.

Başvuru Adresi ve Eğitim Yeri: OMÜ Sürekli Eğitim Merkezi Kurupelit Kampüsü