GENEL ALMANCA A2 SERTİFİKA PROGRAMI

08.02.2023

The European Language Certificates” /TELC, “Goethe-Zertifikat Deutsch” ve “Österreichisches Sprachdiplom”/ÖSD Sınavlarına Hazırlık Amacıyla Düzenlenmiştir.

Eğitimciler: Öğr. Gör. Günay KAYHAN, Öğr. Gör. Ayşe AYVAZ, Öğr. Gör. Rukiye Hanım SÖZEN

Başlama Tarihi: 24 Nisan 2023

Bitiş Tarihi: 7 Temmuz 2023

Kurs Günleri: Pazartesi-Çarşamba-Cuma

Süre: 33 gün / 126 saat

Saat: 17.30-18.15/18.30-19.15/19.30-20.15/20.30-21.15=>4 saat

Son Başvuru Tarihi: 12 Nisan 2023

Kesin Kayıt Tarihi: 19 Nisan 2023

Bireysel Katılım Ücreti: 3.000-TL (KDV dahil)

Ödeme, peşin olarak kesin kayıt esnasında ya da 3 taksit halinde belirtilen tarihlerde yapılabilecektir.

Ödeme Planı:

1. Taksit 19 Nisan 2023                 (1.000-TL)

2. Taksit 18 Mayıs 2023                (1.000-TL)

3. Taksit 19 Haziran 2023            (1.000-TL)

İrtibat Telefonları: 0. 362. 457 60 45 – 0. 362. 312 19 19 / 46 45

E-mail: omusem@omu.edu.tr

Amaç: Almanca konuşulan ülkelerde yükseköğrenim yapmak veya çalışmak için dil yeterliliğinin belgelendirilmesi gerekmektedir. Almanca dil seviyesini ölçmede ise uluslararası geçerliliği olan Almanca dil sınavları ”The European Language Certificates” /TELC, “Goethe-Zertifikat Deutsch” ve “Österreichisches Sprachdiplom”/ÖSD uygulanmaktadır.

Bu programınınamacıkatılımcıları uluslararası geçerliliği olan bu sınavlara hazırlamak ve onlara hedef dilde yazılı ve sözlü iletişim kurabilme becerisi kazandırmaktır.

İçerik: Avrupa Ortak Dil Çerçeve Programı kapsamında A2 Almanca düzeyinde dil öğretimi yapılacaktır. Sınıf içerisinde görsel ve işitsel materyaller ve etkinlikler kullanılarak dört dil becerisinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar gerçekleştirilecektir.

• Uluslararası geçerli Almanca Dil Sınavına hazırlanan kişiler
  • Almanca konuşulan ülkelerde Yükseköğretim yapmak isteyen kişiler
  • Almanca konuşulan ülkelerde çalışmak isteyen kişiler

Ön Koşullar: 1. Ön kayıt yaptıran adayların, kursa kabulü A1 Almanca dil düzeyinde yapılacak seviye belirleme sınavı yapılarak tespit edilecektir.

Seviye Belirleme Sınavı:

Tarih: 14 Nisan 2023

Yer: OMÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Kurupelit Kampüsü Atakum/SAMSUN

2. Sınava katılmayan ve sınava katılmasına rağmen düzeyi yeterli bulunmayan adayların kursa katılması mümkün olmayacaktır.

• Yeterli başvuru sağlandığı takdirde katılımcılarla iletişim kurulacaktır. Kursa kabül edilen katılımcıların, kesin kayıt için eğitim ücretini, programın adını yazarak ilgili hesaba yatırmaları gerekmektedir.

Banka Adı: Ziraat Bankası
Şube Adı: Ondokuz Mayıs Üniversitesi Şubesi
Şube Kodu: 1479
Hesap Numarası: 97683283-5021
IBAN: TR500001001479976832835021

• Taahhütname

(Dekontun ve OMÜSEM Kayıt Formunun kesin kayıt işlemi sırasında  omusem@omu.edu.tr  adresine mail olarak gönderilmesi gerekmektedir.

• Sertifika programına %80 devam devam zorunluluğu vardır.
  • Eğitim sonunda yapılacak sınav; yazılı, dinleme ve sözlü olmak üzere 3 aşamadan oluşacaktır. Yazılı sınav; okuma ile başlayıp yazma ile devam etmektedir, yazılı sınav 50 dakika, dinleme sınavı 20 dakika, sözlü sınav her aday için 10 dakikadır.
  • Sertifika programı sonunda yapılacak sınavda 100 puan üzerinden en az 70 puan alan katılımcılara “Sertifika” verilecektir. (e –Devlet ile sorgulanabilir sertifika)
  • Sertifika programı sonunda yapılan sınavda başarısız olup (70 puan altı), devam şartını (%80 devam zorunluluğu) yerine getiren katılımcılara “Katılım Belgesi” verilecektir.
  • Eğitim yıl içerisinde tekrarlanabilecektir.
  • Taksitli ödemede, %8 KDV tutarı, ilk taksitte tahsil edilecektir.
  • Taksitli ödemede, katılımcılar taahhütname imzalayacaktır.
  • Eğitime kesin kayıt yaptıran katılımcılar; taksitlendirilmiş ödemede eğitim ücretinin tamamını ödemekle yükümlüdür.

Başvuru Adresi: OMÜ Sürekli Eğitim Merkezi Kurupelit Kampüsü

Eğitim Yeri: OMÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Kurupelit Kampüsü