G-POWER UYGULAMALI GÜÇ VE ÖRNEK BÜYÜKLÜĞÜ HESAPLAMA EĞİTİM PROGRAMI – (11 Eylül)

05.07.2021

UZAKTAN EĞİTİM/ONLİNE

Eğitimci: Prof. Dr. Mehmet Ali CENGİZ
Tarihi: 11 Eylül 2021 Cumartesi
Saat: 09.00-12.00, 13.00-16.00
Ön Kayıt İçin Son Başvuru Tarihi: 03 Eylül 2021 Cuma
Kesin Kayıt Tarihleri: 06-07 Eylül 2021

Amaç: Bu eğitim programı katılımcılara eğitim içeriğinde yer alan G-POWER programı ile uygulamalı olarak örneklem, güç ve etki büyüklüğü hesaplamalarının öğretilmesini amaçlamaktadır.

•Güç analizinin temel prensipleri
•G-Power programında güç analizi
•Örneklerle güç analizi

I.Gereğinden küçük örnekle çalışmak (düşük güce sahip çalışma yapma riski)
II.Gereğinden büyük örnekle çalışmak (klinik olarak anlamlı olmayan bir uygulamanın istatistiksel olarak anlamlı sonuçlanması riski)

Örnek genişliği belirlenmesine etkisi olan faktörler:

i.İncelenen değişkenin tipi: (nitel / nicel/…) örnek genişliği belirleme şeklini değiştirir
ii.Deneme planı: (önce/sonra, bağımsız iki grup,…)
iii. I. Tip hata miktarı
iv. II. Tip hata miktarı
v. Etki büyüklüğü

•Klinik olarak anlamlı farklılığın ortaya konması için ilgilenilen sonuç değişkenine göre iki ortalama ya da iki oran arasındaki beklenen farklılıktır.

Ön Koşul: İstatistik ve bilgisayar konusunda bilgili olmak.

•Konuya ilgi duyan lisans öğrencileri
•Lisansüstü öğrenciler
•Akademisyenler
•Araştırmacılar

• Programa katılmak isteyen katılımcıların, ilgili telefonu arayıp veya sem.omu.edu.tr adresinde yer alan online kayıt formunu doldurarak ön kayıt yaptırmaları gerekmektedir.
  • Yeterli başvuru sağlandığı takdirde katılımcılarla iletişim kurulacaktır. Katılımcıların, kesin kayıt için eğitim ücretini, eğitim programının adını yazarak ilgili hesaba yatırmaları gerekmektedir.

• Eğitim programına kayıt yaptırdıktan ve program başladıktan sonra programdan ayrılan veya eğitim programıyla ilişiği kesilen katılımcıya ödediği ücret geri ödenmez.

•OMÜSEM Kayıt Formu
•Banka Dekontu

• Eğitim programı sonunda, %80 devam şartını sağlayan katılımcılara “OMÜSEM Katılım Belgesi” verilecektir.

Bilgi Notu: Eğitim programı, “online” olarak gerçekleştirilecektir. Katılımcılara, kesin kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra teknik bilgi ve destek sağlanacaktır.

G-Power Uygulamalı Güç ve Örneklem Büyüklüğü Hesaplama Eğitimi Ön Kayıt Formu İçin Tıklayınız…