OMÜ Kurupelit Kampüsü Sürekli Eğitim Merkezi 55200 Atakum, Samsun TÜRKİYE

YÜZ YÜZE EĞİTİM

PROGRAMIN KAZANIMLARI VE MUAFİYET PUAN TABLOSU

B1 KURU KAZANIMLARI:

• İngilizce İktisat Programı,  Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, İngilizce Tıp Programı zorunlu hazırlık sınıflarından muaf olma şansı
  • Zorunlu hazırlık sınıfı olmayan bölümlerdeki yabancı dil derslerinden muafiyet (Bkz. B1 Kuru Muafiyet Tablosu)
  • Tüm üniversite öğrencileri için Erasmus+ sınavına /Erasmus+ öğrenci hareketliliğine hazırlık
  • Dil becerilerini geliştirme
  • B1 Sertifikası

B2 KURU KAZANIMLARI:

• Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği, İlahiyat Fakültesi İlahiyat Programı, Yabancı Diller Yüksekokulu Arapça Mütercim-Tercümanlık Bölümü hazırlık sınıflarından muaf olma şansı
  • Zorunlu hazırlık sınıfını başarıyla tamamlamış olanlar için programlarındaki yabancı dil derslerinden muafiyet  (Bkz. B2 Kuru Muafiyet Tablosu)
  • Dil becerilerini geliştirme
  • B2 Sertifikası

Eğitimciler:  Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim elemanları

Başlama Tarihi: 25 Temmuz 2022

Bitiş Tarihi: 16 Eylül 2022

Süre: 32 gün / 8 hafta / 192 saat

Saat: 09.00-15.15 (hafta içi 4 gün, Cuma günü hariç)

Ön Kayıt İçin Son Başvuru Tarihi: 18 Temmuz 2022 Pazartesi

Düzey Belirleme Sınavı:

İNGİLİZCE: 19 Temmuz 2022 Salı Saat:  10.00 Yer: OMÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Atakum/SAMSUN

ARAPÇA: 19 Temmuz 2022 Salı Saat:  10.00 Yer: OMÜ Arapça Dil Merkezi İlkadım/ SAMSUN

Kesin Kayıt Tarihleri: 20-21 Temmuz 2022

OMÜ Öğrencisi Katılım Ücreti: 1.440-TL (KDV dahil)

Bireysel Katılım Ücreti: 1.750- TL (KDV dahil)

İrtibat Telefonu: 0. 362. 457 60 45 – 0. 362. 312 19 19 / 46 45

E-mail: omusem@omu.edu.tr

Amaç: Bu programın amacı, A2/B1seviyesinde yabancı dil bilgisine sahip olup üniversitemiz programlarına devam eden öğrencilerin yaz dönemini verimli kullanmalarını, almak zorunda oldukları ders yükünün zamana yayılarak hafifletilmesini ve daha kısa sürede mezun olabilmelerini sağlamaktır. Bu program ayrıca, Erasmus+ sınavına girecek ya da Erasmus+ öğrenci hareketliliğine hak kazanmış Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin ve diğer üniversitelerin öğrencileri için de hazırlık imkânı sunmaktadır.

İçerik: Avrupa Ortak Başvuru Metni (AOBM) çerçevesinde B1 ve B2 seviye yeterliliğini sağlayacak ve dört dil becerisinin (Okuma, Dinleme, Konuşma, Yazma) gelişimine yönelik program uygulanacaktır. Tümleşik dil becerilerinin sunulduğu B1 ve B2 düzeyinde kaynaklar kullanılarak öğrencilerin iletişimsel dil yetilerini artırmalarına yönelik içerik sunulacaktır.

Kimler Katılabilir:

• OMÜ hazırlık sınıflarında başarısız olan öğrenciler
  • OMÜ öğretim programlarında yer alan yabancı dil derslerinden muaf olmak isteyen öğrenciler
  • Erasmus + hareketliliği planlayan OMÜ ve diğer üniversitelerin öğrencileri

B1 kuruna başvuracak öğrenciler, en az A2 seviyesinde yabancı dil seviyesine sahip olduklarını belgelemeleri veya Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından programın başında yapılacak düzey belirleme sınavından en az A2 düzeyinde not almaları halinde programa kabul edilirler.

B2 kuruna başvuracak öğrenciler, en az B1 seviyesinde yabancı dil seviyesine sahip olduklarını belgelemeleri veya Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından programın başında yapılacak düzey belirleme sınavından en az B1 düzeyinde not almaları halinde programa kabul edilirler.

Not: YDS ve YÖKDİL sınavlarından 45-59 arası alınan puanlar A2 seviyesine, 60-74 arası alınan puanlar B1 seviyesine eşdeğer tutulur (ÖSYM-Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri, 17 Temmuz 2013). Uluslararası sınav puanıyla programa başvurmak isteyen öğrenciler için ÖSYM’nin 06.04.2021 tarihli eşdeğerlik tablosu dikkate alınır.

Programda Uygulanacak Ölçme Değerlendirme:

B1/B2 kuruna kabul edilen öğrenciler derslerin %90’ına devam etmek zorundadırlar. Programda kur başarı notu; 1 ara sınav (%40), 1 kur sonu sınavı (%50) ve kısa sınavlar (%10) değerlendirilerek belirlenir. Kur sonu değerlendirme notu 60 ve üzeri olan öğrenciler genel olarak başarılı sayılır.

• Programa katılmak isteyen katılımcıların, sem.omu.edu.tr adresinde yer alan online kayıt formunu doldurarak ön kayıt yaptırmaları gerekmektedir.
  • Yeterli başvuru sağlandığı takdirde katılımcılarla iletişim kurulacaktır. Katılımcıların, kesin kayıt için eğitim ücretini,  programının adını yazarak ilgili hesaba yatırmaları gerekmektedir.

Alıcı Adı: Ondokuz Mayıs Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi

Banka Adı: Ziraat Bankası

Şube Adı: Ondokuz Mayıs Üniversitesi Şubesi

Şube Kodu: 1479

Hesap Numarası: 9712395–5047

IBAN: TR 450001001479097123955047

• Sertifika programına kayıt yaptırdıktan ve program başladıktan sonra programdan ayrılan veya sertifika programıyla ilişiği kesilen katılımcıya ödediği ücret geri ödenmez.
  • Sertifika programı sırasında kullanılacak kaynak kitaplar, katılımcılar tarafından temin edilecektir.
  • Sertifika programına %90 devam devam zorunluluğu vardır.
  • Kur sonu değerlendirme notu 60 ve üzeri olan katılımcılara “Sertifika” verilecektir.

(e –Devlet ile sorgulanabilir sertifika)

• Sertifika programı sonunda yapılan sınavda başarısız olup (60 puan altı), devam şartını (%90 devam zorunluluğu) yerine getiren katılımcılara “Katılım Belgesi” verilecektir.

Kesin Kayıt Sırasında İstenilen Belgeler:

• OMÜSEM Kayıt Formu

• Banka Dekontu

• OMÜ Öğrenci kimlik fotokopisi

(Dekontun ve OMÜSEM Kayıt Formunun kesin kayıt işlemi sırasında  omusem@omu.edu.tr  adresine mail olarak gönderilmesi gerekmektedir.)

Başvuru Adresi: OMÜ Sürekli Eğitim Merkezi Kurupelit Kampüsü

Atakum/ SAMSUN

Eğitim Yerleri: İNGİLİZCE: OMÜ Yabancı Diller Yüksekokulu

Kurupelit Kampüsü  Atakum/ SAMSUN

ARAPÇA: OMÜ Arapça Dil Merkezi

Kadıköy Mah. Yavuz Sokak No:13

İlkadım / SAMSUN

ÖN KAYIT İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ.

Hizmetlerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz: