OMÜ Kurupelit Kampüsü Sürekli Eğitim Merkezi (UZEM Binası Giriş Katı) Kurupelit Kampüsü 55200 Atakum, Samsun TÜRKİYE

YAZ DÖNEMİ B1/B2 KUR PROGRAMI

05.07.2023

YAZ DÖNEMİ B1/B2 KUR PROGRAMI

(İNGİLİZCE/ARAPÇA/FRANSIZCA/ALMANCA)

YÜZ YÜZE EĞİTİM

Eğitimciler:  Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim elemanları

Başlama Tarihi: 24 Temmuz 2023 Pazartesi

Bitiş Tarihi: 19 Eylül 2023 Salı

Süre: 32 gün / 192 saat

Saat: 09.00-15.15 (hafta içi 4 gün, Cuma günü hariç)

Ön Kayıt İçin Son Başvuru Tarihi: 17 Temmuz 2023 Pazartesi

Düzey Belirleme Sınavı:

İNGİLİZCE/FRANSIZCA/ALMANCA: 18 Temmuz 2023 Salı Saat:  10.00 Yer: OMÜ Yabancı Diller Yüksekokulu

                                                                                                                                                                        Atakum/SAMSUN                  

ARAPÇA: 18 Temmuz 2023 Salı Saat:  10.00 Yer: OMÜ Arapça Dil Merkezi İlkadım/ SAMSUN

Kesin Kayıt Tarihleri: 19-20 Temmuz 2023

OMÜ Öğrencisi Katılım Ücreti: 2.350-TL (KDV dahil)

Bireysel Katılım Ücreti: 2.800- TL (KDV dahil)

İrtibat Telefonu: 0. 362. 457 60 45 – 0. 362. 312 19 19 / 46 45

E-mail: omusem@omu.edu.tr

Amaç: Bu programın amacı, A2/B1seviyesinde yabancı dil bilgisine sahip olup üniversitemiz programlarına devam eden öğrencilerimizin yaz dönemini verimli kullanmalarını, zorunlu hazırlık sınıfı bulunan programlarda hazırlık sınıfından başarısız olmuş öğrencilere hazırlık tamamlama fırsatını,  lisans eğitimleri boyunca almak zorunda oldukları yabancı dil ders yükünün zamana yayılarak hafifletilmesini ve daha kısa sürede mezun olabilmelerini sağlamaktır. Bu program ayrıca, Erasmus+ sınavına girecek ya da Erasmus+ öğrenci hareketliliğine hak kazanmış öğrenciler için de hazırlık imkânı sunmaktadır.

İçerik: Avrupa Ortak Başvuru Metni (AOBM) çerçevesinde B1 ve B2 seviye yeterliliğini sağlayacak ve dört dil becerisinin (Okuma, Dinleme, Konuşma, Yazma) gelişimine yönelik program uygulanacaktır. Tümleşik dil becerilerinin sunulduğu B1 ve B2 düzeyinde kaynaklar kullanılarak öğrencilerin iletişimsel dil yetilerini artırmalarına yönelik içerik sunulacaktır.

Kimler Katılabilir:

B1 Kur Programına Katılabilecek Öğrenciler:   

1-Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin zorunlu hazırlık sınıfı bulunmayan herhangi bir bölümünde okuyan, ancak öğretim programı içerisinde yer alan B1 seviye yabancı dil derslerinden muaf olmak isteyen öğrenciler ;

2-İngilizce İktisat programı (%100), Metalürji ve Malzeme Mühendisliği (%30), İlahiyat Fakültesi İlahiyat Programı (%30), Yabancı Diller Yüksekokulu Arapça Mütercim Tercümanlık Programı  ve İngilizce Tıp programı (%100) zorunlu hazırlık sınıfında başarısız olan veya bu bölümlere yeni kayıt yaptırıp hazırlık eğitimini tamamlamak isteyen öğrenciler;

3-İsteğe bağlı hazırlık sınıfında başarısız olan ve başarı belgesi alamayan öğrenciler;

4-Erasmus+ sınavına hazırlanmak isteyen öğrenciler katılabilirler.

B2 Kur Programına Katılabilecek Öğrenciler:   

1-Eğitim Fakültesi İngilizce, Almanca, Fransızca Öğretmenliği zorunlu hazırlık sınıflarında başarısız olan veya bu bölümlere yeni kayıt yaptırıp hazırlık eğitimini tamamlamak isteyen öğrenciler bu kura katılabilirler. (Eğitim Fakültesi İngilizce, Almanca, Fransızca Öğretmenliği öğrencileri bu kuru başarı ile tamamlamaları halinde ise yalnızca zorunlu hazırlık sınıfından muaf olurlar).

2-İngilizce İktisat programı (%100), Metalürji ve Malzeme Mühendisliği (%30), İlahiyat Fakültesi İlahiyat Programı (%30) ve İngilizce Tıp programı (%100) zorunlu hazırlık sınıflarını başarıyla tamamlamış öğrenciler de bu kura katılabilirler. Bu kuru başarıyla tamamlamaları halinde, başarı puanlarına bağlı olarak öğretim programlarındaki mesleki yabancı dil dersleri hariç ilgili yabancı dil derslerinden muaf olurlar.

B1 kuruna başvuracak öğrenciler, en az A2 seviyesinde yabancı dil seviyesine sahip olduklarını belgelemeleri veya Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından programın başında yapılacak düzey belirleme sınavından en az A2 düzeyinde not almaları halinde programa kabul edilirler.

B2 kuruna başvuracak öğrenciler, en az B1 seviyesinde yabancı dil seviyesine sahip olduklarını belgelemeleri veya Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından programın başında yapılacak düzey belirleme sınavından en az B1 düzeyinde not almaları halinde programa kabul edilirler.

Not: YDS ve YÖKDİL sınavlarından 45-59 arası alınan puanlar A2 seviyesine, 60-74 arası alınan puanlar B1 seviyesine eşdeğer tutulur (ÖSYM-Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri, 17 Temmuz 2013). Uluslararası sınav puanıyla programa başvurmak isteyen öğrenciler için ÖSYM’nin 06.04.2021 tarihli eşdeğerlik tablosu dikkate alınır.

Programda Uygulanacak Ölçme Değerlendirme:

B1/B2 kuruna kabul edilen öğrenciler derslerin %90’ına devam etmek zorundadırlar. Programda kur başarı notu; 1 ara sınav (%40), 1 kur sonu sınavı (%50) ve kısa sınavlar (%10) değerlendirilerek belirlenir. Kur sonu değerlendirme notu 60 ve üzeri olan öğrenciler genel olarak başarılı sayılır.

  • Programa katılmak isteyen katılımcıların, sem.omu.edu.tr adresinde yer alan online kayıt formunu doldurarak ön kayıt yaptırmaları gerekmektedir.
  • Yeterli başvuru sağlandığı takdirde katılımcılarla iletişim kurulacaktır. Katılımcıların, kesin kayıt için eğitim ücretini,  programının adını yazarak ilgili hesaba yatırmaları gerekmektedir.

Alıcı Adı: Ondokuz Mayıs Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi

Banka Adı: Ziraat Bankası

Şube Adı: Ondokuz Mayıs Üniversitesi Şubesi

Şube Kodu: 1479

Hesap Numarası: 97683283-5021

IBAN: TR 500001001479976832835021

  • Sertifika programına kayıt yaptırdıktan ve program başladıktan sonra programdan ayrılan veya sertifika programıyla ilişiği kesilen katılımcıya ödediği ücret geri ödenmez.
  • Sertifika programı sırasında kullanılacak kaynak kitaplar, katılımcılar tarafından temin edilecektir.
  • Sertifika programına %90 devam devam zorunluluğu vardır.
  • Kur sonu değerlendirme notu 60 ve üzeri olan katılımcılara “Sertifika” verilecektir.
  • Sertifika programı sonunda yapılan sınavda başarısız olup (60 puan altı), devam şartını (%90 devam zorunluluğu) yerine getiren katılımcılara “Katılım Belgesi” verilecektir.

Kesin Kayıt Sırasında İstenilen Belgeler:

• OMÜSEM Kayıt Formu

• Banka Dekontu

• OMÜ Öğrenci kimlik fotokopisi

(Dekontun ve OMÜSEM Kayıt Formunun kesin kayıt işlemi sırasında  omusem@omu.edu.tr  adresine mail olarak gönderilmesi gerekmektedir.)

Başvuru Adresi: OMÜ Sürekli Eğitim Merkezi Kurupelit Kampüsü

                          Atakum/ SAMSUN

Eğitim Yerleri:

İNGİLİZCE/FRANSIZCA/ALMANCA: OMÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Kurupelit Kampüsü 

                                                                                                                             Atakum/ SAMSUN

ARAPÇA: OMÜ Arapça Dil Merkezi (ADİM) Kadıköy Mah. Yavuz Sokak No:13

                                                                                                        İlkadım / SAMSUN

ÖN KAYIT İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ.

Hizmetlerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz: