KURMACANIN UNSURLARI ATÖLYE ÇALIŞMASI

UZAKTAN EĞİTİM/ONLİNE

YARATICI YAZARLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Eğitimci: Doç. Dr. İlknur TATAR KIRILMIŞ

Tarihi: 24, 31 Ocak, 07, 14 Şubat 2023 (Salı günleri)

Saat: 19.00-22.00

Ön Kayıt İçin Son Başvuru Tarihi: 16 Ocak 2023 Pazartesi

Kesin Kayıt Tarihleri: 17-18 Ocak 2023

Amaç: “Kurmacanın Unsurları” atölyesi roman veya öykü yazmaya dair tecrübesi olanlar için tasarlandı. Yazmaya dair bazı önyargıları yıkmak da bu programa dâhil edildi. Bu program, motivasyona ihtiyacı olan hâli hazırdaki yazar adaylarını kendileri gibi olanlarla bir araya getirmeyi ve kalemlerini tekrar ışıldatmayı hedeflemektedir.

İçerik: “Kurmacanın Unsurları” atölyesi, modası geçmiş olay örgülerini kronolojik değerlendirerek güncel olay örgülerini eskileriyle mukayese edecektir. Tekli ana hikâyeye eklenen küçük hikayelerin eklenmesi veya ikili ana hikâye ile aynı tekniği başka bir mekân, zaman veya dünyada uygulayabilmek fikri örnek metinlerle işlenecektir.

Atölye çalışmasının haftalara göre başlıkları:

1.Hafta /(24 Ocak 2023):  Tek hikâye tek olay örgüsü ve anlatıcının uzaktan konumlandırıldığı metinler.

2.Hafta /(31 Ocak 2023): Tek olay örgüsü ve anlatıcının metnin içinden konumlandırıldığı metinler.

3.Hafta/(07 Şubat 2023): Yazma eyleminin metnin içinde olduğu mesafesiz anlatıcının konumlandırıldığı metinler.

4.Hafta /(14 Şubat 2023): İki olay örgüsü ve iki anlatıcılı metinler.

Katılımcılar atölye çalışması boyunca bu başlıklardan ikisini seçecek ve iki kısa metin veya romanın girişini (en fazla 20 sayfa) yazacaklardır. Bahsi edilen metin için editörlük hizmeti verilecektir. Atölye çalışması sırasında kullanılacak metinler, çalışmanın başlangıç haftasında duyurulacaktır.

Ön Koşul: Yazmaya dair tecrübesi olmak. Bir dosya veya bitirilmiş bir eser sahibi olmak. Yayınlanması şartı aranmayacaktır.

• Yazmaya dair tecrübesi olan ve yazmayı sevenler.

• Yeterli başvuru sağlandığı takdirde katılımcılarla iletişim kurulacaktır. Katılımcıların, kesin kayıt için eğitim ücretini, atölye çalışmasının adını yazarak ilgili hesaba yatırmaları gerekmektedir.

• Programına kayıt yaptırdıktan ve program başladıktan sonra programdan ayrılan veya programla ilişiği kesilen katılımcıya ödediği ücret geri ödenmez.

•OMÜSEM Kayıt Formu

•Banka Dekontu

• Eğitim programı sonunda, %80 devam şartını sağlayan katılımcılara “OMÜSEM Katılım Belgesi” verilecektir. ( Katılım Belgeleri; katılımcılara elektronik ortamda gönderilecektir. )
  • Atölye çalışması sırasında dersler kayıt altına alınmayacaktır.

Bilgi Notu: Atölye çalışması , “online” olarak gerçekleştirilecektir. Katılımcılara, kesin kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra teknik bilgi ve destek sağlanacaktır.