OMÜ Kurupelit Kampüsü Sürekli Eğitim Merkezi (UZEM Binası Giriş Katı) Kurupelit Kampüsü 55200 Atakum, Samsun TÜRKİYE

Çocuklar Üniversiteli Oluyor!

17.01.2023

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM), iş bilirliği halinde çalışmalar yaptığı Uygulama ve Araştırma Merkezlerine bir yenisini daha ekledi. Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM), Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DEHAM) ve Yaratıcı Yazarlık Uygulama ve Araştırma Merkezi ile çalışmalar yapan OMÜSEM, şimdi de Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMÜÇEM) ile birlikte çalışma yapacak.

OMÜSEM Müdürü Doç. Dr. Kemal Özkurt ve OMÜÇEM Müdürü Doç. Dr. Yaşar Barut yapılan toplantı ile iki Merkezin bilgi birikimi ve donamlarını kullanarak; ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine Üniversitede eğitim-öğretim yapılan bütün bilim, sanat, kültür ve spor alanlarında eğitimler düzenlenmesi kararı aldı.

Yapılan bu işbirliği ile çocukların üniversite ortamında genel bilgi ve birikimleri artacak böylece bilimin, sanatın ve kültürün topluma yayılmasına, bilimsel, sanatsal araştırma yöntemleriyle erken yaşta tanışan kuşakların yetişmesine katkıda bulunulacak. Çocukların erken yaşlarda üniversite ortamı ile tanışmaları sağlanarak; üniversite okumaya olan ilgi ve heyecanları yükseltilerek onlara yeni hedefler oluşturmalarında rehber olunacak. İlköğretim ve ortaöğretim çağındaki bireylerin çağımızın çok yönlü insanı olarak yetişmelerine katkı sağlamak amacı ile çeşitli alanlarda eğitim programları bilim ve doğa kampları sergiler bilim okulları ve uygulamalı öğrenme etkinlikleri düzenlenecek.

Hizmetlerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz: