R PROGRAMLAMA DİLİ İLE VERİ ANALİZİ VE GÖRSELLEŞTİRMEEĞİTİM PROGRAMI

15.04.2023

UZAKTAN EĞİTİM / ONLİNE

Eğitimci: Doç. Dr. Hasan BULUT

Tarihi: 20-21 Mayıs 2023 (hafta sonu)

Saat: 09.00-11.45, 13.00-15.45

Ön Kayıt İçin Son Başvuru Tarihi: 12 Mayıs 2023 Cuma

Kesin Kayıt Tarihleri: 15-16 Mayıs 2023

Bireysel Katılım Ücreti: 1.200-TL (KDV dahil)

İrtibat Telefonları: 0. 362. 457 60 45 – 0. 362. 312 19 19 / 46 45

Amaç: Bu eğitim programının amacı açık kaynak kodlu ve ücretsiz bir yazılım olmasının ötesinde sürekli gelişen bir yöntem havuzuna sahip olan R programlama dilinin temellerini tanıtmak, R programıyla temel veri analizlerini ve veri görselleştirme tekniklerini kazandırmaktır. Ayrıca veri analizinde uygun test işleminin seçimi, parametrik ve parametrik olmayan temel istatistiksel yöntemlerin R programında nasıl gerçekleştirilebileceği, elde edilen sonuçların nasıl raporlanacağı ve ileri grafiksel yöntemlerle bu sonuçların nasıl görselleştirilebileceği de eğitimin amaçları arasındadır.

1.Gün / 20 Mayıs 2023

Oturum-1: R Programlama dili ve RStudio Hakkında Temel Bilgiler

Oturum-2: R ile Temel İstatistiksel Teknikler

Oturum-3: R ile Otomatik Tablo ve Raporlar Oluşturma

2.Gün/ 21 Mayıs 2023

Oturum-4: R ile Güç (Power) Analizi

Oturum-5: R ile Temel Düzey Veri Görselleştirme Araçları

Oturum-6: ggplot2 Paketiyle Temel Düzey Veri Görselleştirme

Oturum-7: İstatistiksel Analizlerin Görselleştirilmesi

Oturum-8: Çalışmamda R’yi nasıl kullanabilirim?

• Lisans ve Lisansüstü Öğrenciler
  • Akademisyenler
  • Araştırmacılar

Ön Koşul: İstatistik ve programlama konusunda başlangıç seviyesinde bilgi sahibi olmak.

• Programa katılmak isteyen katılımcıların, sem.omu.edu.tr adresinde yer alan online kayıt formunu doldurarak ön kayıt yaptırmaları gerekmektedir.
  • Yeterli başvuru sağlandığı takdirde katılımcılarla iletişim kurulacaktır. Katılımcıların, kesin kayıt için eğitim ücretini, programın adını yazarak ilgili hesaba yatırmaları gerekmektedir.

Hesap Numarası: 97683283-5021

IBAN: TR 500001001479976832835021

(Dekontun ve OMÜSEM Kayıt Formunun kesin kayıt işlemi sırasında  omusem@omu.edu.tr  adresine mail olarak gönderilmesi gerekmektedir.

• Eğitim sonunda, devam şartlarını (%80) yerine getiren katılımcılara “OMÜSEM Katılım Belgesi” verilecektir.

Başvuru Adresi: OMÜ Sürekli Eğitim Merkezi Kurupelit Kampüsü